Je kunt ook je hele huis verwarmen op pellets, dan installeer je een centrale verwarming met een brander die werkt op pellets: een pelletketel. Dit kan een investering zijn want ook hier bespaar je heel wat op je verbruik na verloop van tijd! Je betaalt ook geen aansluitingskosten zoals dat bij gas wel het geval is.

Alle pelletketels kun je combineren met een zonnecollector, warmtepomp, gaswandketel, zonneboiler… indien je een combibuffer voorziet. Zo heb je altijd je gewenste klimaatregeling terwijl de pelletkachel het meest optimaal functioneert, wat ook bijdraagt tot de gehele levensduur van uw pellet centrale verwarming installatie.

Denk dus goed na op voorhand over de configuratie van uw installatie, zodat u later het maximale aan comfort, levensduur en rendement kunt behalen. U kunt toekomstige uitbreidingen makkelijker maken door daar in de ontwerpfase rekening mee te houden en bv reserve aansluitmogelijkheden te voorzien. Dit drukt de kosten als je achteraf nog onderdelen wilt bijplaatsen.

Een centrale verwarming installatie op pellets wordt dus het best op maat ontworpen voor uw huis, zodat u daar het beste rendement uithaalt. Het beste kunt u dus enkele offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken.

Een voorbeeld in actie

Bekijk dit filmpje van een een Hout/Pellet Combi CV inbouwhaard voor de verwarming van een boerderij: